Jdi na obsah Jdi na menu
 


<bgsound src= loop="1">

Propozice a přihlášky

 Propozice.

Příjezd je možný již v pátek ráno, nebo po domluvě i dříve. Možnost blízkých výletů do Beskyd   (10-20 km). Možnost koupání v okolních přehradách  Olešná – nový „Akva park“ a přehrada Žermanice (2  a 15 km).      Je možno      se s členy klubu domluvit a opět využít  i doprovodu do turisticky atraktivního okolí k výletům: hrad Hukvaldy, Pustevny, Valašský skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, Lysá hora, muzeum automobilů v Kopřivnici, Štramberk (vhodné i pro menší děti)

 

Ubytování a hygiena:

Ve vlastních stanech nebo přívěsech na okraji letiště, menší počet v maringotce u hangáru (8-10 míst). Nutno domluvit předem s Jiřím Banašem

Pitná voda bude zajištěna po dobu akce v cisterně SmVaK. Případně si dovezte vlastní balenou vodu. V areálu budou instalována mobilní veřejná WC + WC vesnického typu(kadibudka)

 

Stravování:

Vlastní.. Na ploše letiště bude velký stan s občerstvením (párky, bramborové placky apod.)

a možností objednat si dopředu  teplou stravu

V blízkosti letiště je domácká hospoda Pohoda (obědy, večeře). Nejbližší supermarket je vzdálen jen 2 km. V našem městě najdete snad všechny existující hypermarkety:  Albert, Tesco, Interspar,

 

Plocha:

Plocha celého letiště  je travnatá – upravená. Modelářská plocha 50 x 120 m bude nízce posečená. V případě nouzového přistání je toto možno provést kdekoli bez poškození modelu – výletové prostory ze tří stran letiště jsou dostatečně dlouhé(louky, pole).

 

Modely:

Jedná o SETKÁNÍ MODELŮ LETADEL. Modely by měly být makety nebo polomakety skutečných předloh Vítány jsou však i soutěžní speciály, létající rarity a pod., jež mohou diváky zaujmout, nebo pobavit. 

 

Pozor však:   Protože od 1.3. 2012 platí Doplněk X Leteckého předpisu L2, jsme nuceni omezit letovou hmotnost předváděných modelů na váhu maximálně 25 kg. Modely s vyšší letovou hmotností nebudou v žádném případě na našem letišti připuštěny ke startuVystavenÍ těchto modelů na okraji plochy však nic nebrání.

 

Bezpečnost:

Za předváděný model a jeho letovou ukázku je plně odpovědný pilot-majitel modelu. Doporučujeme uzavřít pojištění modeláře – akce není v kalendáři SMČR

 

Příjezdy:

Do Frýdku-Místku přijedete po čtyřproudé silnici (bez poplatku) ze směrů Ostrava, Nový Jičín, Český Těšín              a Třinec. Snažte se dostat na velký kruhový objezd u TESCO. Z tohoto kruhového objezdu  pokračujete        asi 3 km opět po čtyřproudé silnici směr Frýdlant nad Ostravicí. Poté odbočíte na  křižovatce vpravo (odbočka je označena symbolem letadla ). Po odbočení asi 1 km mezi novostavbami rodinných domků  , mírně vpravo   do kopečka a pak už snad letiště pozná každý.

 

Různé:

Po celou dobu akce bude zajištěna informační služba, rozhlas, možnost dobíjení akumulátorů.

 

Kontakt:

I když jsme s většinou z Vás hovořili osobně, prosíme o VČASNÉ  potvrzení Vaší účasti !

Jedná  se především o zajištění ubytování a stravy pro účinkující.

 

pakfm.estranky.cz                            e-mail: letiste.pakfm@volny.cz

 


Letiště Místek Bahno souřadnice GPS: 

49°39'9.990"N, 18°20'44.991"E

na mapě Seznam.cz:

http://www.mapy.cz/#!q=leti%25C5%25A1t%25C4%259B%2520m%25C3%25ADstek&t=s&x=18.349011&y=49.652734&z=13&d=base_1703653_0_2

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář